flag Судова влада України

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровщини перейшов під охорону Служби судової охорони

16 березня 2020, 16:54

Сьогодні, 16 березня, співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Дніпропетровській області взяли під свою охорону Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

- Наша безпека відтепер у надійних руках співробітників Служби судової охорони, - зазначила очільниця Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області Ірина Клименко.

А начальник Територіального управління Служби судової охорони у Дніпропетровської області полковник Служби судової охорони Сергій Швачка висловив упевненість, що його підлеглі забезпечать надійну охорону й безпеку цієї судової установи.

Варто додати, що напередодні взяття Нікопольського міськрайонного суду під охорону Службою судової охорони, на його базі відбулися тактико-спеціальні навчання.

Співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Дніпропетровській області спільно з працівниками Головного управління Національної поліції та ДСНС у Дніпропетровській області відпрацювали питання  взаємодії під час забезпечення громадського порядку в суді, конвоювання підсудних, припинення проявів неповаги до суду, забезпечення в суді безпеки учасників судового процесу.
          Так, в умовах, максимально наближених до реальних, учасники навчання відпрацювали алгоритм дій під час виникнення нештатних ситуацій на постах несення служби, зокрема в разі опору умовного підсудного, агресивно налаштованого натовпу та спроби зриву судового засідання, а також у разі виникнення пожежі в приміщенні суду. 

- Мета навчань досягнута. Такі заходи дають змогу значно підвищити рівень професійної підготовки співробітників Служби судової охорони та правильно діяти в різних форсмажорних ситуаціях, - зазначив начальник Територіального управління Служби судової охорони у Дніпропетровської області полковник Служби судової охорони Сергій Швачка.