flag Судова влада України

Національна школа суддів України знову в гостях у Служби судової охорони

12 листопада 2019, 17:34

У Службі судової охорони триває круглий стіл “Функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя України”.

Захід організовано у співпраці з Національною школою суддів України, Державною судовою адміністрацією України та Вищим антикорупційним судом.

Всіх учасників круглого столу об’єднує одна мета – взаємодія між судами, органами та установами системи правосуддя, зокрема Державною судовою адміністрацією.

Розпочав роботу круглого столу перший заступник Голови Служби судової охорони Станіслав Максимішин, він подякував усім присутнім, наголосивши, що іноземні партнери з Канади та США також долучилися до формування Служби судової охорони, і  запевнив, що Національна школа суддів України та всі ми разом створимо підрозділ професіоналів своєї справи, які будуть надійним захистом для суддів і всіх учасників судових процесів.

Заступник Голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький натомість сказав: “Ми обговорюємо спільні подальші шляхи розбудови Служби судової охорони, і я впевнений, що це буде надійний підрозділ із забезпечення безпеки в системі правосуддя України”.

Голова Сьомого апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин  наголосив на обізнаності персоналу Служби судової охорони із судовою системою, судовими процесами, розподілом обов’язків та повноважень у суді, питаннями незалежності суддів і доступу до правосуддя.

– Ми очікуємо від Служби судової охорони й усіх установ системи правосуддя  взаємодії і взаєморозуміння. Сьогодні до Служби судової охорони є аванс довіри, хочеться, щоб надалі він не втрачався, а тільки зростав, щоб мрії про надійну безпеку в судах стали реальністю.

До дискусії учасників круглого столу долучився і Голова Служби судової охорони Валерій Бондар, він ознайомив усіх присутніх із розбудовую Служби судової охорони, яка нині триває. 

 – Поки що Служба судової охорони на шляху розвитку. Зовсім недавно тривали перші конкурси, а вже сьогодні Служба взяла під охорону перші суди. Наше завдання – отримати максимальну довіру всієї судової влади та громадян України.

Підсумував роботу круглого столу  проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок.

– Сьогодні ми обговорювали сучасні шляхи розвитку й функціонування Служби. І впевнений, що у 2020 році Служба судової охорони візьме під свою охорону всі суди України. Тобто, довіра до Служби з кожним днем тільки зростає.