flag Судова влада України

Мети досягнуто: 100% установ системи правосуддя Сумщини - під надійним захистом Служби судової охорони

23 листопада 2023, 12:40

Відсьогодні судочинство на Сумщині повністю забезпечено надійним захистом

23 листопада територіальним управлінням Служби судової охорони у Сумській області взято під охорону Путивльський районний суд Сумської області. Це знакова подія не тільки для суду, а надто – для усього судочинства в області. Адже із взяттям під охорону цієї судової установи на Сумщині завершився етап охоплення надійним захистом 100% судів регіону, в яких на даний час в умовах воєнного стану здійснюється правосуддя.
Успішне вирішення цього питання є критично важливим здобутком Служби в регіоні, який безпосередньо межує з країною агресором.
 
 
Привітати колектив Путивльського районного суду із взяттям його під охорону Службою та представити судових охоронців, які безпосередньо будуть забезпечувати захист судочинства в цьому суді, завітав заступник начальника Управління полковник Служби судової охорони Олександр Росляков. У своєму виступі він завірив трудовий колектив судової установи про готовність Служби забезпечити правопорядок та безпеку кожного, хто працює або відвідує будинок правосуддя.
На згадку про знакову подію та як свідчення того, що Путивльський районний суд тепер знаходиться під захистом «охоронців Феміди» він подарував колективу суду гравійовану табличку з символікою Служби судової охорони.
 
 
До відома, Путивльський районний суд став 24 об'єктом судової влади, який перейшов під захист Служби судової охорони в області. Після початку повномасштабного вторгнення військ агресора й до сьогоднішнього дня залишається не відновленою підсудність лише в Середино-Будському районному суді, який знаходиться в 5-ти кілометровій зоні примусової евакуації. За рішенням Вищої ради правосуддя з 30 жовтня 2023 року відповідні справи розглядаються у Шосткинському міськрайонному суді Сумської області.