flag Судова влада України

В Службі судової охорони відбулись урочисті заходи з нагоди Дня Конституції України.

28 червня 2023, 14:00

   Сьогодні, 28 червня, з нагоди Дня Конституції України в Службі судової охорони відбулись урочисті заходи.

   Серед почесних гостей, які завітали до Служби судової охорони, – Голова Державної судової адміністрації України Олексій САЛЬНІКОВ та член Вищої ради правосуддя Олег КАНДЗЮБА, а також представники інших установ судової гілки влади.

   У вступному слові т.в.о. Голови Служби полковник Служби Віктор Мороз зауважив на важливості Конституції для кожного громадянина, бо вона є символом волі, свободи, незалежності та демократичних цінностей у щоденній боротьбі  українського народу за вільне майбутнє, за незалежність і самостійну Україну. За його словами, свідчення цього є той факт, що 27 річницю затвердження Основного закону – Конституції України, вже вдруге доводиться зустрічати в умовах повномасштабної війни. Разом з тим, Служба судової охорони гідно стоїть на захисті кожної судової установи України, як і на полі бою пліч-о-пліч з українським військом.

   Олег Кандзюба подякував за честь взяти участь у заході. Він зазначив, що Україна понад 300 років тому написала свою Конституцію, у якій визначила основні засади і закарбувала незалежність нашої держави.

   Він звернув увагу на роль Служби судової охорони щодо забезпечення безпеки системи правосуддя. Як член ВРП, він висловив слова подяки охоронцям Феміди, що стоять на охороні безпеки правосуддя та наполіг, що Вища рада правосуддя спільно з Державною судовою адміністрацією України роблять все можливе для гідного фінансування та належного соціального захисту співробітників Служби. Всім присутнім, а також їх родинам, він побажав мирного неба, спокою та найскорішої Перемоги.

   Голова ДСА України Олексій Сальніков привітав від імені Державної судової адміністрації всіх присутніх. Він подякував за підтримку з боку Вищої ради правосуддя та Ради суддів України в питаннях розвитку та стабільності судової системи України. Він акцентував увагу, що, незважаючи на широкомасштабний наступ країни агресора 24 лютого 2022 року, Служба судової охорони безперервно боронила безпеку в органах та установах системи правосуддя.

   Під час заходів у режимі онлайн-марафону були вручені відомчі відзнаки, подяки, грамоти, почесні грамоти від імені Служби, а також від законодавчої та судової гілки влади. Було відзначено 208-ох співробітників Служби. Зокрема, п’ятьма відомчими відзнаками за відвагу та за службу було нагороджено співробітників територіальних управлінь у Запорізькій, Львівській, Рівненській, Сумській та Харківській областях. Сімнадцятьом співробітникам були вручені чергові звання.