flag Судова влада України

Обличчя служби: Оксана Вишньовська

13 березня 2023, 14:00

 

 Про жінку, яка творить історію, а воєнні трофеї якої, за словами друзів, стають мистецтвом  

Напередодні річниці Служби судової охорони, якій в квітні місяці сягне чотири роки, хочемо ближче познайомити Вас із нашими колегами, оскільки оповідання про життя кожного з них не вмістить і великої книги.

Отже, дозвольте познайомити, Оксана – наша колега з територіального управління Служби у Тернопільській області, яка працює на посаді начальниці служби Інформаційно-аналітичної роботи та має звання підполковника Служби.

Разом з тим її довоєнне захоплення писання картин сприяє волонтерській діяльності та допомагає Збройним силам України. Для неї це особисте, оскільки на початку війни її рідні чоловік, син, брати пішли захищати Україну.
Вже другий місяць поспіль на Тернопільщині відбуваються благодійні вечори "Сила народу" для підтримки ЗСУ, які організовує Благодійний фонд "Покрова" за участі української естради.

 

Під час заходів, які вже мали місце у восьми громадах на Тернопільщині, відбуваються благодійні аукціони, на яких уламки від ГРАДа та тубуси від ПТРК завдяки пензлю Оксани стають витвором мистецтва. Зокрема, під час аукціону у Козівській громаді її мистецький лот - "розписаний уламок рашистською ракети установки град" був реалізований за 100 тис. грн! Примітно, що наші співвітчизники спрямували три таких арт-об’єкти у місцеві музеї.

Кошти від реалізації розписаних фронтових трофеїв передані для придбання БПЛА "Валькірія" для 44 бригади ЗСУ, триває збір коштів для захисників Маріуполя бригади НГУ "АЗОВ".
Також приємним є те, що географія поціновувачів таланту Оксани не обмежилась Україною, і дві її картини – про “русскій корабль” та з зображенням маків були реалізовані у Вроцлаві за 10.000 злотих. Полотна Оксани продаються на аукціонах і у інших країнах Європи. Також вона висловлює слова подяки художнику Рустам Давлетов, який завжди підтримує та допомагав у розписі однієї з касок.

Цим її участь і допомога не обмежується. З початку повномасштабної війни нею доставлено 5-ть позашляховиків для 72 бригади Чорних Запорожців ЗСУ, які зараз у пекельному Вугледарі. Разом з друзями придбано пасажирський автобус та позашляховик для 44 бригади Збройних сил України.

Щоденно разом з унікальною командою однодумців збирається, купується та передається допомога у бойові підрозділи ЗСУ, а це військова амуніція, тепловізори, квадрокоптери, прилади нічного бачення, маскувальні сітки, медикаменти, солодощі та інші необхідні речі для захисників України.

За її словами, люди щиро підтримують і допомагають, бо розуміють, на що будуть спрямовані кошти, як і те, що кожен із нас може реально допомогти українським воїнам, оскільки наша сила – у єдності.

Водночас, вона підтримує гасло: Твоя безпека – наша робота!